NL

Veelgestelde vragen

Digital Global Pass beantwoordt de meest gestelde vragen.

Wie is Digital Global Pass?

Digital Global Pass is een facturatiebedrijf voor microbetalingen van diensten. Dit kunnen entertainmentdiensten zijn voor pc's, tablets, mobiele telefoons ... De inhoud van deze diensten kunnen video's op aanvraag zijn (om te downloaden of streamen), games voor pc of smartphones , muziek om te streamen of downloaden voor mobiele toestellen en pc.

De facturatie van Digital Global Pass staat op de gsm-factuur (Proximus, Orange, Base).

Digital Global Pass is niet de uitgever van de dienst waarop de klant zich heeft geabonneerd. Maar de klantendienst van Digital Global Pass kan u wel informeren over en helpen bij uw omgang met uitgevers van diensten.

Waarom ontvang ik een factuur van Digital Global Pass?

Digital Global Pass maakt de betaling van verschillende entertainmentdiensten mogelijk in samenwerking met de operatoren voor telefoon of internet. Zijn naam staat bijgevolg op de facturen van deze partners als er gebruik werd gemaakt van een dienst. Het betalingsproces wordt beveiligd door de operatoren. Er zijn meerdere klikken nodig en je moet meerdere keren bevestigen, voor er iets gefactureerd wordt. In geen geval mag Digital Global Pass een klant factureren zonder dat de klant of een gebruiker van zijn mobiele telefoon of internetverbinding het volledige betalingsproces heeft doorlopen.

Zich abonneren op één van onze diensten, is alleen mogelijk na het volgen van de volgende stappen:

Stap 1: Surf naar een website, klik op een advertentie voor onze dienst

Stap 2: Raadpleeg de presentatiepagina van de dienst (prijs, toegang tot de algemene voorwaarden), klik op de button (OK, BEVESTIGEN ...)

Stap 3: Bekijk de betalingspagina van de operator (operatorlogo bovenaan de pagina, prijzen ...). Klik op de button op deze pagina voor de betalingsbevestiging.

Ontvangst van twee sms-berichten: een welkomstbericht met de toegangsgegevens voor de dienst, een sms van de operator met de bevestiging van de aankoop.

Na het volgen van deze stappen, krijgt u toegang tot de inhoud van de dienst tijdens de looptijd van het abonnement.

Een factuur van Digital Global Pass geeft toegang tot welbepaalde entertainmentdiensten: video's op aanvraag (om te downloaden of streamen), games voor pc of smartphones, mobiele beltonen ... Bij twijfel kan de klantendienst van Digital Global Pass u helpen: gebruik het formulier of klik hier!

Waarom heb ik sms'jes die worden gefactureerd door Digital Global Pass?

De formule SMS+ maakt het mogelijk om per sms een aankoop te doen of zich te abonneren. Het bedrag wordt gedebiteerd op een gsm-factuur.

Om bijvoorbeeld per sms te chatten, verzendt de klant een sms naar een verkort nummer in de vorm van 6XXXX. Zo kan hij sms'en naar andere gebruikers. De sms'jes worden gefactureerd door zijn telefoonoperator waarbij een deel wordt betaald aan de leverancier van de dienst. De naam van deze leverancier verschijnt op de factuur. Door "STOP" te sms'en als antwoord op een ontvangen bericht, stopt de ontvangst van elke sms van de betreffende dienst.

Hoe kan ik contact opnemen met Digital Global Pass?

De klantendienst van Digital Global Pass telt een tiental medewerkers die e-mails, telefoontjes of brieven van klanten ontvangen.

Aarzel niet contact met hen op te nemen. Ze zullen u zo snel mogelijk antwoorden.


Contact opnemen kan op diverse manieren:

Per telefoon :

Bel naar 042 779 990 (kosten van een lokaal gesprek)

Per e-mail :

Stuur een e-mail naar customer@be.digitalgp.com (met gegarandeerd een antwoord binnen 48 uur)

NEEM CONTACT OP MET ONS

* Verplichte velden


042 779 990 (kost van een lokale oproep)


customer@be.digitalgp.com

You are in offline mode !